Wiert Leistra

wiert leistra advocaat onteigening arnhem

Mijn interesse in het onteigeningsrecht ontstond bij mijn eerste werkgever als advocaat, Dirkzwager Advocaten waar ik in een gespecialiseerd overheidsaansprakelijkheidspraktijk werkte met de bijzondere nadruk op het onteigeningsrecht.

Het is een specifiek rechtsgebied op het snijvlak van het civiel recht en het bestuursrecht waarin er voor zowel overheden als betrokken bedrijven en particulieren bijzonder grote belangen op het spel staan. In de loop der jaren heb ik diverse overheden van begin tot eind begeleid in de onteigeningsprocedure. Daarnaast heb ik vele particulieren en bedrijven bijgestaan om een rechtvaardige schadeloosstelling te bewerkstelligen.

Mijn kennis van het onteigeningsrecht heb ik gedeeld door vele artikelen en een e-Book over het onteigeningsrecht te schrijven en door veel lezingen over het onderwerp te verzorgen. Mijn kennis heb ik verdiept door het volgen en succesvol afronden van de specialisatieopleiding ‘Leergang Onteigeningsrecht’ in 2014.

Visie

Het delen van kennis is mijn voornaamste doel met deze website. Hiermee wil ik u als lezer op een toegankelijke manier meer inzicht geven in de juridische aspecten van een onteigeningsprocedure. Met deze kennis kunt u zelf aan de slag (op eigen risico), of u kunt professionele bijstand inroepen. In de onderhandeling met de overheid en de administratieve procedure bij de Kroon is bijstand door een advocaat niet verplicht. In de gerechtelijke procedure is een advocaat verplicht. Van belang is echter wel dat u zich goed laat inlichten over de juiste strategie voor een maximaal resultaat in een onteigeningsprocedure. Op welke manier u de onteigening ook tegemoet treedt, hopelijk kan ik met deze website of nadere dienstverlening bijdragen aan uw kennis over het onteigeningsrecht.

Werkzaamheden

Ik werk voor alle partijen die betrokken zijn bij een onteigeningsprocedure. Dat kunnen overheden, bedrijven en particulieren zijn. Het afwisselend optreden voor overheden en bedrijven of particulieren zorgt ervoor dat ik goed op de hoogte ben van de belangen en strategieën van uw wederpartij. Mijn werkgebied beslaat heel Nederland. Telefonisch overleg of contacten per mail maken dat een advocaat niet meer om de hoek gevestigd hoeft te zijn. Bel of mail mij gerust eens om vrijblijvend over uw onteigeningsvragen te sparren.